Krenuo besplatni autobuski prevoz na opštinskoj relaciji, uskoro i gradski u Srbobranu

Besplatni autobuski prevoz sa ''Bečejprevozom'' između Srbobrana, Turije i Nadalja i obrnuto krenuo je u ponedeljak, 2. oktobra 2017. godine, a gradski prevoz bi trebao da započne uskoro, čim se reše određeni tehnički problemi, poručio je predsednik opštine Radivoj Paroški prilikom obilaska uređenog atarskog puta u Srbobranu.

Kako je rekao čelni čovek lokalne samouprave, građani zaslužuju da im se vrati ono što ulažu u budžet opštine.

    - Imali smo problem sa povezanošću ova tri naseljena mesta jer manji broj ljudi  je koristio autobuski prevoz iz raznih razloga – naveo je on.

Isto tako, opština je obezbedila sredstva kako bi omogućila jednu vrstu gradskog prevoza za učenike, ali i za sve sugrađane koji moraju da idu u Dom zdravlja, na pijacu ili na bilo koja mesta gde obavljaju svakodnevne poslove.

    - Hoćemo da im poboljšamo ukupan život. Mi nećemo imati gradski prevoz kao u Novom Sadu, ali smo možda i jedina opština koja je donela ovakvu meru. Obezbezdili smo sredstva iz stalnih prihoda budžeta, bez donacija sa strane, već samo pravilnim planiranjem i raspodelom sredstava, pa smo došli  do toga da možemo da finasiramo ovaj program – zaključio je Radivoj Paroški.

Darko Vujinović