Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Opštinski Crveni krst svoj posao radi dobro

Lokalna samouprava u Srbobranu je zadovoljna radom i odnosom opštinske organizacije Crvenog krsta prema građanima kojima su potrebna socijalna davanja kako bi lakše podneli teškoće kroz koje prolaze, rekao je predsednik Skupštine opštine Srbobran Radivoj Paroški na konferenciji za medije, održanoj u četvrtak, 23. marta 2017. godine.

On je napomenuo da je aktivnost lokalne vlasti, kada se radi o Crvenom krstu, u jednom delu usmerena i na narodnu kuhinju, pa je u skladu sa tim Opštinsko veće donelo odluku da poveća broj meseci za rad narodne kuhinje, odnosno da će ona raditi i tokom aprila, jer je procenjeno da je to potrebno.

    - I Centar za socijalni rad i Crveni krst su odradili onaj deo posla koji je bio neophodan da svi naši građani, kojima je to potrebno, na vreme budu zadovoljeni u vidu hrane, ogreva i odeće kako bi lakše preživeli zimu. Lokalna samouprava je ove godine izdvojila značajna sredstva za socijalni rad i možemo slobodno da kažemo da pomažemo najugroženijima u ovim teškim vremenima – poručio je Paroški i dodao da se nada da će ti ljudi iskoristiti proleće i leto da zarade sebi za život.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Zoltan Bergel je govorio o četiri teme koje se tiču rada ove organizacije.

    - Što se tiče pomoći hendikepiranima koja je počela pre pet godina, to radimo u saradnji sa jednom nemačkom fondacijom iz Sombora koja nam obezbeđuje pomagala. U Srbobranu trenutno na raspolaganju imamo 16 kolica od kojih je 13 aktivno izdato, kao i štake i šetalice koje se takođe koriste. Gledamo da zadovoljimo sve potrebe – kaže Bergel.

Govoreći o socijalnom ugroženom stanovištvu, sekretar Bergel kaže da je Crveni krst preuzeo brigu o narodnoj kuhinji koja ima oko 130 korisnika i za koju se pokazalo da je potrebna, posebno jer je zima bila duga i hladna.

Humanitarni radovi se pre svega odnose na davanje krvi, a sekretar opštinskog Crvenog krsta kaže da će gledati da ove godine u novu akciju uključe i lokalnu gimnaziju. Naredno dobrovoljno davanje krvi održaće se krajem aprila i ona će biti namenjena ženama.

Bergel ističe da je saradnja sa lokalnom samoupravom je izuzetno dobra, i to na nivou na kom dosad nije bila.

Predsednik opštinskog Crvenog krsta Živko Nastić je napomenuo da u Srbiji po gradovima i opštinama postoje 183 ovakve organizacije i da je srbobranska jedna od njih.

Inače, Mihalj Fan je dobio poklon u vidu invalidskih kolica za koja je sam rekao da su komotna i da mu se sviđaju, a zahvalio se i lokalnoj samoupravi, Mesnoj zajednici, Centru za socijalni rad i lekarima.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner