Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Najbolja omladinska knjiga na mađarskom jeziku u Vojvodini nastala je u Srbobranu

Na konkursu na najbolju knjigu na mađarskom jeziku u Vojvodini u 2016. godini, koji je objavio Kulturni savez vojvođanskih Mađara iz Subotice, roman Mikloša Fehera Fekete normalitás (Crna normalnost) osvojio je nagradu u kategoriji dečjih i omladinskih knjiga. Na takmičenje je svoja izdanja poslalo dvadeset izdavačkih kuća iz Vojvodine.

Roman je osvojio prvo mesto na književnom konkursu za najbolji omladinski roman Spomen kuće „Nandor Gion” 2016. godine, a objavljen je u izdanju novosadske izdavačke kuće Forum i Spomen kuće „Nandor Gion”. – Konkurs smo objavili 1. februara 2015. i dali rok od godinu dana da bi autori imali dovoljno vremena da napišu dela. Mladi pisac, Mikloš Feher is Sente je sa njegovim generacijskim romanom osvojio prvo mesto. Vizualni kontekst romana, korice i ilustracije je dizajnirao mladi vojvođanski grafičar Endre Kinčeš koji studira grafički dizajn na Univerizetu u Pečuju. Roman je izdat u avgustu prošle godine, a do kraja godine je zbog velikog interesovanja čitalaca izašao iz štampe i drugo izdanje – izjavila je povodom nagrade koordinatorka konkursa i urednica romana dr Hargita Horvat Futo.

            Nagrada je uručena u subotu, 14. januara. 2017. godine u Senti na centralnoj svečanosti povodom Dana mađarske kulture, a konkurs na kojem je knjiga nastala kao pokrovitelj podržala je i opština Srbobran.

Laslo Paracki

 

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner