Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Plesni spektakl u Srbobranu privukao publiku

Srbobran je imao čast da u Hali sportova bude domaćin zvanično prvog Državnog prvenstva u modernom plesu, od kada se ono tako zove, gde je bilo prisutno oko 400 učesnika iz svih krajeva Srbije, a ovaj plesni spektakl gledaoci su imali prilike da vide u subotu, 22. aprila 2017. godine.

Tehnički organizator je bila plesna škola ''Master dance'' iz Novog Sada, a njihova predsednica Dubravka Demić Jovanović ističe da je takmičenje odlično prošlo i da nije očekivala izuzetno veliku posećenost kakva je viđena.

    - Mogli smo da gledamo učesnike iz Novog Sada, Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Beograda, Kragujevca i naravno naše male članove iz Srbobrana koji su po prvi put nastupali na ovakvom nadmetanju i jako smo zadovoljni njihovim nastupom. Predsednici Srpske plesne asocijacije i Plesnog saveza Srbije koji su propratili ovaj događaj su takođe veoma zadovoljni kvalitetom takmičenja, plesača i uopšte napretkom modernog plesa – govori naša sagovornica i dodaje da će i ubuduće svi zajedno raditi da taj kvalitet u budućnosti bude još bolji i da se ples još više promoviše kao sport.

Prisutni su imali priliku da prate takmičare u više uzrasta, a najmlađi su bili oni od 3 do 7 godina, gde su srbobranske devojčice uspele da osvoje svoje prvo zlato. Zatim je tu bila kategorija dece od 7 do 11 godina, juniori od 12 do 15, kao i seniori, koji to postaju već sa 16 godina.

    - Pratili smo ih u najrazličitijim mogućim disciplinama. Što se tiče street plesova, igrao se disko dens, street šou, hip-hop, a ako govorimo o umetničkim grupama plesova, tu je bio džez dens, šou dens,  savremeni, kontemporari, kao i puno solista, parova, grupa i formacija i mislim da smo zadovoljili sve kriterijume odličnog državnog prvenstva – navodi Dubravka Demić Jovanović.

Predsednica plesna škola ''Master dance'' iz Novog Sada objašnjava kako je došlo do toga da baš Srbobran bude domaćin ovog prestižnog takmičenja.

    - Pre mesec dana su Plesni savez Srbije, kao nosilac plesa kao sporta u Srbiji, i naša Srpska plesna asocijacija (SPA), koja se bavi isključivo modernim plesovima, sklopili sporazum o saradnji i to je jedan istorijski momenat u svetu plesa. Srbobran je očigledno ove godine bio jako privilegovan, ne samo mojom zaslugom, nego i mojih kolega iza SPA koje su predložile da se državno prvenstvo održi baš u ovom mestu – ponosna je Dubravka koja se zahvalila svima koji su na bilo koji način stali iza ove manifestacije.

Poručuje da je ovaj posao je bilo jako teško izneti, a posebno ističe sudije koje su, kako kaže, eminentne, vanserijske i sa dugogodišnjim stažom na nacionalnim i međunarodnim šampionatima.

Na kraju razgovora se posebno zahvaljuje svom timu, ljudima koji sa njom maksimalno sarađuju nepunih 12 godina i koji vrhunski rade svoj posao.

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner