Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Đokovićeva fondacija donirala igrališta u Srbobranu vredna skoro milion dinara

Srbobran - 10. april 2017.

Obnovljeno igralište u vrtiću ''Bambi'' svečano je otvoreno, a ono je, pored ''Pčelice'' na Begluku i ''Crvenkape'' na Tuku, jedno od tri vrtića u Srbobranu koje je od Fondacije ''Novak Đoković'' dobilo igrališta u ukupnoj vrednosti od 934.800 dinara, u okviru projekta za rekonstrukciju i adaptaciju vrtića.

Otvaranju su, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovali i predavači i 26 mališana iz Internacionalne škole ''PRIMA'' iz Beograda koji su se kroz sportske aktivnosti družili sa vršnjacima iz Srbobrana.

Direktorka predškolske ustanove ''Radost'' iz Srbobrana Aleksandra Vrsajković se zahvalila na igralištima i istakla je da joj je drago što postoji neko ko ulaže u rani razvoj dece, kao što to čini Fondacija našeg najboljeg tenisera.

    - Naši vrtići su mali, lepo opremljeni i nama nedostaje malo stvari. Pošto nikad nismo imali sportske sale, deca telesnim aktivnostima mogu da se bave jedino u dvorištu, gde nismo imali igrališta, pa smo to postavili kao prioritet. U poslednje dve godine uspeli smo da obezbedimo sedam igrališta u isto toliko vrtića – rekla je Vrsajković dodavši da joj je drago što su mogli da uzvrate gostoprimstvo Internacionalnoj školi ''PRIMA'' i da će deca i predavači sigurno dugo pamtiti ovaj dan.

Projektna menadžerka Fondacije Gorana Džudža Jakovljević naglasila je da bavljenje dece fizičkom aktivnošču veoma važno.

    - Mališani sve više vremena provode igrajući igrice na raznim uređajima i mi želimo da skrenemo pažnju, ne samo predškolskim ustanovama, nego i roditeljima, da je bitno da deca veći deo svog vremena provode napolju. Inače, Fondacija je 6. aprila na Svetski dan sporta pokrenula medijsku kampanju pod nazivom ''Sport u jednoj reči'' gde se bavimo osvešćivanjem o važnosti fizičke aktivnosti i ona će trajati do kraja meseca – poručila je Džudža Jakovljević.

Direktorka Internacionalne škole ''PRIMA'' Bridžit Petrović se domaćinima zahvalila na pozivu istakavši da joj je drago što su zajedno sa Đokovićevom fondacijom bili u mogućnosti da opreme igrališta i da je najbitniji osmeh na dečijim licima.

Predsednik opštine Neško Čestić, koji je takođe bio prisutan na otvaranju, ocenio je da će nova igrališta boravak mališanima u vrtićima sigurno učiniti lepšim i boljim.

    - Humanost Novaka Đokovića i njegove porodice prevazilazi sve granice. Pohvalio bih sve zaposlene u vrtiću, a posebno direktoru predškolske ustanove ''Radost'' Aleksandru Vrsajković, jer su svi oni svojim radom doprineli da Fondacija našeg tenisera prepozna kome treba dodeliti sredstva. Posebno mi je drago što vidim mališane iz Internacionalne škole, jer je najveća radost kada možemo da vidimo da se deca iz različitih zemalja i nacionalnosti druže i da se stvara atmosfera prijateljstva – podvukao je Čestić i dodao da to stvara mogućnost da neka od dece iz Srbobrana jednog dana možda nastave školovanje baš u internacionalnim obrazovnim ustanovama.

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner